REGISSEUR IN DE KLAS

Wil jij je leerlingen kennis laten maken met het werk van een regisseur? Dan kom ik met plezier een keer in de klas om te vertellen over mijn vak. We beginnen met een groepsgesprek en daarna gaan de kinderen zelf de vloer op. Vooraf bespreken we samen wat je de klas graag mee wil geven zodat de activiteit goed aansluit bij de thema's waar jullie samen aan werken. Wil je de activiteit afsluiten met een presentatie voor publiek? Of misschien juist niet? Jouw wensen zijn leidend en er is heel veel mogelijk. Met jouw kennis van de klas en mijn kennis van het theatervak maken we er een inspirerende activiteit van!

THEATERWORKSHOP IN DE KLAS

Niet zo'n behoefte aan een kennismaking met regie maar wel interesse in theater? Geen probleem! In een theaterworkshop gaan de leerlingen bijna meteen zelf aan de slag. We beginnen met laagdrempelige spelletjes. De exacte inhoud van de workshop is afhankelijk van jouw wensen. Wil je dat de leerlingen gaan werken vanuit beweging? Tekst? Improvisatie? Samenwerking? Sluiten we af met een presentatie? Het kan allemaal! 

ERVARING

Klinkt allemaal leuk, maar wie haal je nou eigenlijk je lokaal binnen? Heeft een regisseur wel ervaring met kinderen en onderwijs? Hoe dat bij de gemiddelde regisseur zit weet ik niet, maar déze regisseur heeft die ervaring wel. In de 12 jaar dat ik in de museumeducatie werkte heb ik honderden onderwijsgroepen begeleid, van kleuters tot aan universitair studenten. Met die klassen heb ik gewerkt rond heel uiteenlopende thema's; de ene keer luchtig, de andere keer bloedserieus. Inmiddels werk ik als docent en geef ik onder andere drama aan aankomend agogen. 

06-38025636

info[at]mariekepompe.nl